Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Voordelen rechtsbijstandverzekering

Dekkingskeuze

U kunt zelf een keuze waar u voor verzekerd wilt zijn. U kunt een keuze maken of u deze dekkingen met of zonder ’’eigen’’ risico wilt afnemen. De hoogte van het eigen risico kunt u helemaal zelf bepalen.

Bedenktijd

Ook bij het afnemen van een rechtsbijstandsverzekering heeft u recht op 14 dagen bedenktijd. Wanneer u binnen 14 dagen na ingangsdatum van verzekering schriftelijk aan ons laat weten dat u niet tevreden bent over de verzekering. Zullen wij deze verzekering kosteloos voor u annuleren.

Online verzekeren

U kunt de rechtsbijstandsverzekering veilig online bij ons afsluiten. Wij werken namelijk via SSL. Hierdoor zorgen wij ervoor dat u in een veilige omgeving de rechtsbijstandsverzekering kunt af sluiten.

Modulekeuze

U kunt de rechtsbijstandverzekering aanvullen met elke module die u zelf erin of eruit wilt hebben. Wilt u bijvoorbeeld momenteel maar 2 modules en later 3 modules dan is dat geen enkel probleem.

Rechtsbijstandverzekering algemene informatie

Iedereen loopt wel eens tegen een conflict of geschil aan en zou graag eens willen overleggen met een specialist. U kunt hiervoor een zogenaamde rechtsbijstandverzekering voor afsluiten. Deze verzekering kan juridische bijstand verlenen in geval van elk geschil of conflict. Wij bieden rechtsbijstandsverzekeringen aan van elke gerenommeerde rechtsbijstandsverzekeraar. U kunt in deze verzekering een aantal rubrieken afnemen, een aantal daarvan zullen wij met u doornemen.

Rechtsbijstand verkeer

U kunt middels de rubriek verkeer , voor enkele of voor alle verkeerszaken juridische hulp aanvragen. Met enkele wordt vaak bedoelt een specifiek kenteken. Als u kiest voor alle, dan bent u voor alle verkeerszaken verzekerd , bijvoorbeeld motor,brommer,fiets etc.

Rechtsbijstand consumenten

Middels deze rubriek bent u verzekerd van juridische hulp op het gebied van consumenten. Zo moet u denken aan: u koopt een tv van een bedrijf en bent daar niet tevreden over of u neemt een dienst af bij een ander berijd en deze komen hun afspraken niet na.

Rechtsbijstand wonen

Alles met betrekking tot wonen is middels deze rubriek verzekerd. U kunt bijvoorbeeld een conflict met uw huurbaas krijgen of misschien wel een geschil met de aannemen over de aangebouwde serre.

Rechtsbijstand inkomen

Via deze rubriek kunt u alle conflicten met betrekking tot inkomen afdekken. Zo kunt u denken aan bijvoorbeeld geschillen rond een gedwongen ontslag of een functieverandering waar u het niet mee eens bent.

Veelgestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Ik ben op zoek naar de polisvoorwaarde van mijn rechtsbijstandverzekering.

U kunt de voorwaarden vinden op onze website. Indien u dit wenst kunnen wij de polisvoorwaarden u ook per email toezenden.

Wat houdt de franchise in die op mijn polis vermeld staat.

Wilt u hulp inroepen op uw rechtsbijstandverzekering. Dan dient het schadebedrag hoger te zijn dan de franchise. Valt het er onder dan neemt de verzekeraar de schade niet in behandeling.

Ik wil graag mijn eigen advocaat kiezen bij mijn rechtsbijstandsverzekering.

Helaas, valt dit standaard niet onder de dekking. Alleen als de verzekeraar aangeeft dat u zelf een advocaat kan zoeken dan mag dit. Anders dient u zicht toch de verzekeraar te wenden.

Ik heb een lopende conflict met mijn werkgever, ik wil graag een rechtsbijstandsverzekering afsluiten !

Nee, via het inlooptermijn van de verzekeraar kunt u lopende conflicten helaas niet verzekeren. Deze zijn uitgesloten.

Valt familie ook onder de dekking van mijn rechtsbijstandsverzekering.

Ja, kinderen (uitwonende studerende kinderen) partner en eventueel ongetrouwde thuiswonende kinderen.

Moet je op een rechtsbijstandverzekering op assurantiebelasting betalen !

Ja. Ook op een rechtsbijstandverzekering moet helaas deze belasting betaald worden.

Waar kan ik het beste een schade melden voor rechtsbijstand.

U kunt deze bij ons melden. Het is ook toegestaan om deze rechtstreeks bij de verzekeraar te melden. Deze kunnen u dan direct verder helpen.

Ik wil graag mijn lopende rechtsbijstandsverzekering oversluiten naar u, wat is de beste manier ?

U kunt dit via het internet doen. Maar het is ook mogelijk om dit telefonisch te regelen. Wij zorgen dan dat de nieuwe verzekering ingaat een dag nadat de huidige verzekering stopt.

9.1
Onze rechtsbijstandverzekering is gemiddeld beoordeeld met een 9,1.

9.1/10

(Gebaseerd op 24 reviews)

150+ maatschappijen

Verzekeraars vergeleken

Back to Top