Oldtimerverzekering vergelijken

Oldtimerverzekering vanaf slechts €2,-

Voordelen Oldtimerverzekering

Vaste premie mogelijk

Wij werken met een aantal verzekeraars samen die speciaal oldtimerverzekeringen aanbieden. Een aantal daarvan werken op basis van een vast tarief. Wanneer u dus schade rijd dan zal uw premie niet hierdoor stijgen.

Dekkingen

Voor een oldtimerverzekering zijn er verschillende soorten dekkingen mogelijk. Zo kunt u denken aan een WA , WA + of een all risk dekking. Maar u heeft ook de keuze voor een zomerdekking of een dekking voor het hele jaar.

Direct dekking

Wanneer u een autoverzekering via onze website gaat afsluiten dan kunt u hiermee direct de weg op. Per email zult u hier ook een bevestiging van ontvangen.

Veilig verzekeren

Wij maken gebruik van een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Dit doen wij door gebruik te maken van SSL. Tevens zorgen wij ervoor dat uw privacy gewaarborgd blijft.

Direct dekking

Wanneer u een oldtimer bij ons verzekerd wilt hebben, kunt u dit via onze website regelen. Na het afsluiten van de verzekering heeft u direct dekking.

Internetkorting

Doordat wij efficiënter en goedkoper te werk kunnen gaan. Kunnen wij de zelfde verzekeringen tegen een lager tarief aanbieden.

Lage premie

Wanneer een minder kilometers gaat rijden is het handig om dit aan ons door te geven. Hoe minder aantal kilometers, hoe lager de premie gaat worden.

Oldtimerverzekering algemene informatie

Heeft u naast uw dagelijks vervoer een auto in het bezit welke een bouwjaar heeft ouder dan 25 jaar. Dan kunt u deze verzekeren als een oldtimer. Hier zitten namelijk grote premie voordelen aan. U dient er rekening mee te houden dat de meeste verzekeraars eisen dat u een ander vervoersmiddel in het bezit heeft, welke u dient te gebruiken als hoofdgebruik.

U kunt de oldtimer op verschillende manieren verzekeren namelijk : WA / WA + beperkte casco / All Risk. Het is vaak zo dat een oldtimer een hoge waarde vertegenwoordigd. Het is dus ook aan te raden om uw oldtimer goed te verzekeren. Hieronder zullen wij de dekkingen met u doornemen.

Dekkingen oldtimerverzekerig vergeleken

WA

Voor de oldtimer moet u altijd minimaal een WA dekking af sluiten, deze dekking zorgt ervoor dat als, u een ongeval veroorzaakt naar een andere weggebruiker toe. Deze schade vergoed wordt door uw WA verzekeraar. Deze dekking wordt altijd minimaal verplicht gesteld door de wet om af te sluiten.

WA + beperkte casco

Naast de WA dekking bent u via deze verzekering ook nog aanvullende verzekerd voor een aantal gebeurtenissen. Via de beperkte casco dekking bent u verzekerd voor schade die ontstaat naar aanleiding van: brand , hagel , storm , blikseminslag, schade door loslopende dieren en ruitbreuk is mee verzekerd.

WA + volledige casco

Deze verzekering wordt ook welke de all risk dekking genoemd. Naast de hierboven omschreven gebeurtenissen bent u ook verzekerd tegen schade ontstaat door botsing , omslaan en slippen van de weg.

Voor de WA + beperkte casco dekking en de WA + volledige casco dekking kunnen sommige verzekeraars eigen stellen aan een taxatierapport. Dit zal nodig zijn om de verzekerde waarde te kunnen garanderen. Vaak worden bij de meeste verzekeraars geëist dat de taxatierapporten om de 3 of 5 jaar herzien worden. Zodra u een keuze heeft gemaakt voor een verzekeraar raden wij u om dit goed na te kijken in de polisvoorwaarden.

Oldtimer zomerdekking

Tevens bestaat er voor de oldtimers een zomerdekking. Dit wil zeggen dat uw oldtimer feitelijk alleen de weg op mag, tijden de zomertijd. U bent verzekerd van het begin van de zomertijd tot en met het einde van de zomertijd.

Veelgestelde vragen oldtimerverzekering

Ik gebruik mijn oldtimer voor dagelijks gebruik , mag dat ?

Als u een oldtimer voor dagelijks gebruik heeft, dan dient u deze als personenauto te verzekeren. Een oldtimerverzekering geldt niet voor dagelijks gebruik.

Ik wil graag een verzekering voor alleen tijdens de zomermaanden kan dit bij u !

Dit is geen enkel probleem. Wij laten u in onze overzichten precies zien, welke premies voor het ’’hele jaar’’ zijn en welke alleen tijdens de ’’zomermaanden’’

Moet mijn oldtimerverzekering bij dezelfde verzekeraar als mijn normale auto.

Nee, u mag zelf bepalen bij welke verzekeraar u dit wilt aanvragen.

Ik laat mijn oldtimer deze zomer in de garage staan en sluit geen verzekering meer af. Kom ik hiermee in de problemen.

Wanneer het kenteken niet geschorst is, dient uw oldtimer minimaal WA verzekerd te zijn.

Ik heb een vrij dure oldtimer raad u mij aan een alarm te nemen.

Bij de meeste verzekeraars is het zo, dat voertuigen boven een cataloguswaarde van € 25.000,- verplicht een alarm en een volgsysteem dienen te hebben.

Kan ik mijn oldtimer op verschillende manieren verzekeren.

Ja, uw oldtimer kan verzekerd worden op basis van een WA , WA + of zelfs een all risk dekking.

Ik heb een polis ontvangen van mijn oldtimer , maar mijn schadevrije jaren zijn niet vermeld.

Dit kan inderdaad kloppen. De premie voor een oldtimer is vaak zo laag. Dat schadevrije jaren niet opgenomen worden. Er is sprake van een vaste premie.

Hoe oud moet mijn oldtimer zijn, om als oldtimer geclassificeerd zijn te zijn.

Voor de meeste verzekeraars dient uw voertuig tenminste 25 jaar of ouder te zijn. Er zijn sommige verzekeraars die al met 20 jaar akkoord gaan.

9.3
Onze oldtimerverzekering is gemiddeld beoordeeld met een 9,3.

9.3/10

(Gebaseerd op 26 reviews)

150+ maatschappijen

Verzekeraars vergeleken

Back to Top