Fietsverzekering vergelijken

Fietsverzekering afsluiten vanaf €1,-

Voordelen fietsverzekering

Doorlopend dekking

U kunt via ons een doorlopende fietsverzekering of een eenmalige fietsverzekering afsluiten. Als u een eenmalige wenst af te sluiten, dan kunt u dit voor 3 of voor 5 jaar doen.

Hoge korting

Geniet direct van maximale internetkorting op onze producten. Sluit de fietsverzekering bij ons goedkoper af dan bij andere aanbieders.

Alle fietsen

Het is mogelijk om allerlei soorten fietsen bij ons te verzekeren. Het maakt niet uit of dit een rac-, stads-, of een oma’s fiets is. Alle soorten zijn bij ons onder te brengen.

Nieuw of 2e hands

Wij accepteren niet alleen nieuwe fietsen, het is ook mogelijk om een tweedehands fiets bij ons te verzekeren.

Direct dekking

De fietsverzekering kunt u direct online bij ons aanvragen. U kunt direct online dekking krijgen.

Fietsverzekering algemene informatie

Nederland is van oudsher een land waar veel gefietst wordt. Gemiddeld genomen heeft iedere Nederlander 1,1 fiets in het bezit. Dit komt feitelijk neer dat zo’n 85% van de Nederlanders 1 of meerdere fietsen in zijn of haar schuur heeft staan. Daar komt bij dat er gemiddeld genomen zo’n 2,5 kilometer per dag mee gefietst wordt oftewel meer dan 900 kilometer per jaar. Wij staan dan ook op nummer 1 in de wereld als het gaat om het aantal kilometers die we met de fiets afleggen, als het aantal fietsen die er momenteel in Nederland aanwezig zijn. Onderaan het lijstje staat Spanje gemiddeld is daar 0,2 fiets aanwezig per inwoner.

Het is daarom niet zo gek dat er voor de fiets speciale verzekeringen zijn ontwikkeld. Vroeger kon u de hiervoor een verzekering afsluiten vaak eenmalig voor 3 of 5 jaar. Tegenwoordig kunt u ook hier een doorlopende verzekering voor afsluiten.

Als u kiest voor een eenmalige premie, dan heeft u de keuze tussen een verzekeringsduur van 3 of 5 jaar. U kunt als dekking kiezen voor diefstal en / of beschadiging. Kortom wordt de fiets binnen 3 of 5 jaar gestolen of beschadigd dan ontvangt u hiervoor een uitkering. De premie dient u vooral in 1 keer te betalen.

Kiest u liever voor een doorlopende fietsverzekering (vaak geldt er 1 jaar verplicht verzekeringstermijn en daarna is deze per maand opzegbaar) dan bent u doorlopend verzekerd. De premie voor de fietsverzekering kunt u op elke zelf gewenste manier betalen. Zo kunt u kiezen voor een maand , kwartaal , half jaar of jaarbetaling. Bij deze dient u er ook rekening mee te houden dan maand en kwartaalbetalingen altijd via een automatische incasso zullen plaats vinden.

De polissen kunnen zowel per post als per email naar u verzonden worden.

Moet er ook een slot aanwezig zijn op mijn fiets ?

Voor de verzekering dient u altijd een goedgekeurd slot aanwezig te zijn. U dient vaak een art. goedgekeurd slot te hebben.

Welke gegevens zijn voor een fietsverzekering van belang bij het aanvragen van de verzekering.

U dient het chassisnummer , sleutelnummer, slotnummer bij de hand te hebben.

Als ik een nieuwe fiets ga kopen, ben ik verplicht deze dan te verzekeren.

Het is niet verplicht om een fiets te verzekeren. Dus als u een nieuwe fiets gaat kopen dan mag u zelf bepalen of u dat wilt wel of niet wilt doen.

Er zijn doorlopende fietsverzekering en aflopende fietsverzekering. Wat is het verschil.

Bij een aflopende kiest u voor een eenmalige betaling voor een verzekeringstermijn van 3 of 5 jaar. Bij een doorlopende kunt u kiezen voor een maandbetalingen en voor andere looptijden.

Mijn fiets is gisterenavond gestolen, wat kan ik het beste doen !

U dient eerst naar de politie te gaan om daar aangifte te doen. Vervolgens ontvangen wij graag het ingevulde schadeformulier, het politierapport en een kopie van de nota van uw fiets. Vervolgens gaan wij een schadedossier voor u opmaken.

Er staat een eigen risico op mijn polis van € 25,- kan dit kloppen !

Ja, als u gekozen heeft voor de dekking beschadiging dan geld er vaak een eigen risico. In uw geval zal dit dan € 25,- zijn.

Ik ben helaas een sleutel verloren van mijn fiets. Ben ik verplicht dit te melden.

Ja, de verzekeraar dient hiervan op de hoogte gesteld te worden. Er wordt dan een aantekening gemaakt op de polis.

Kan ik elke soort fiets bij u verzekeren ?

Ja, het is mogelijk om elke soort fiets bij ons te verzekeren. Zo kunt u een racefiets , bakfiets mountainbike verzekeren.

150+ maatschappijen

Verzekeraars vergeleken

Klanten over Valckenstaete

Hartelijk dank voor de snelle en goede service.
H. Bouman, Meppel
De goedkoopste fietsverzekering die ik kon vinden. Perfect
S. Aartsen, Beverwijk
8.8
Onze fietsverzekering is gemiddeld beoordeeld met een

8.8/10

(Gebaseerd op 76 reviews)

Back to Top